6 store / 12 små romkugler

Romkugler

250 g søde kartofler

100 g gulerod, groftrevet

240 g sorte bønner (1 dåse), drænet

60 g havregryn

10 dadler, uden sten eller 5 spsk. akaciehonning

5 spsk. usødet kakao

20 g mørk chokolade, finthakket (kan erstattes af 1-2 spsk. usødet kakao)

2-3 spsk. hindbærsyltetøj

4-5 spsk. romessens

2 spsk. pulveriserede loppefrøskaller

Et nip kanel

Et nip kardemomme

Et nip vaniljepulver

Et nip flagesalt


Topping

3 spsk. kokosmel, finthakkede nødder, frysetørrede hindbær eller hindbærstøv

Lækre søde romkugler

 

Sådan gør du

Skræl de søde kartofler og gulerødderne. Snit de søde kartofler i mindre stykker, og kog dem i 10-15 min. Lad dem køle af.
Riv gulerødderne. Blend alle ingredienserne (minus topping), og stil dejen på køl i mindst en time. Hvis du har travlt, så sæt dejen i fryseren for hurtigere nedkøling.
Form nu seks store eller tolv små romkugler, og lad dejen hvile i køleskabet i en time.
Rul romkuglerne i toppingen, og spis dem helt afkølede.