SALTET GOLD-TRØFFEL
Antal: 24 stk.
Sværhedsgrad: mellem
Arbejdstid: 1 time
Køleskabstid: 2 timer

Karameltrøffel:
30 g god mørk chokolade
130 g GOLD-chokolade
¾ dl piskefløde
70 g blødt smør
½ tsk. havsalt

Overtræk:
600 g mørk chokolade
2 tsk. guldstøv
Desuden:
1 termometer
et par latexhandsker

Karameltrøffel:
Hak den mørke og GOLD-chokoladen fint og kom det i en dyb skål. Kom fløden i en lille gryde og varm det op til lige under kogepunktet. Hæld den varme fløde over chokoladen i skålen og rør det sammen. Blend massen helt jævn med en stavblender. Når massen er håndvarm, tilsættes det bløde smør i små bidder, der blendes med i massen. Smag til med havsalt. Fordel trøffelmassen på en ren, stor tallerken og dæk den til med husholdningsfilm.
Sæt trøffelmassen i køleskabet i 2 timer, til den er helt gennemkold og fast.
Form trøffelmassen til 30 mindre kugler.

Et godt tip er at have kolde hænder og evt. anvende latexhandsker, når du former kuglerne.
Sæt trøffelkuglerne på køl.

Overtræk:
Temperer chokoladen efter anvisningen på koldingstorcenter.dk. Tag et par latexhandsker på
og kom 1 spsk. tempereret chokolade i håndfladen. Tril en trøffelkugle ad gangen mellem hænderne, så den bliver dækket af chokoladen. Når en kugle har fået et tyndt lag chokolade, lægger du den på et stykke bage-papir, så
chokoladen kan sætte sig. Du skal nu gentage hele denne proces med alle trøflerne, så de ender med at være dækket af et tykt lag chokolade. Når chokoladen er størknet, kommer du alle trøffelkuglerne i en frysepose sammen med 2 tsk. guldstøv, og ganske forsigtigt ryster du posen, så guldstøvet fordeler sig på
trøffelkuglerne.
Opbevares på køl.

Opskrift saltet gold-trøffel